Aquest dissabte el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat la comarca de l'Alta Ribagorça per reunir-se l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (l'ACEM).

Durant la seva visita a la comarca, el cap de l'Executiu ha manifestat el suport del Govern “en totes les línies d'actuació” destinades a “promoure l'activitat econòmica i social de la comarca”.

En una reunió a porta tancada que ha tingut amb el Consell Comarcal, se li ha traslladat la voluntat de que la comarca de l'Alta Ribagorça entri a formar part del projecte “Treball a les 7 comarques” per tal de combatre l'envelliment progressiu de la població i la manca de noves oportunitats per la gent jove.

Segons el cap de l'Executiu, és una prioritat del govern actuar en totes les activitats que ajudin a arrelar la gent a la comarca. Ha afegit que l'esforç que està duent a terme el territori és molt important, ja que no es rendeix i no es resigna.

En les declaracions el president ha mencionat algunes de les demandes que el govern ha atès per millorar els eixos de comunicació claus per la mobilitat del Pirineu. També assegura que cal seguir treballant per garantir la mateixa qualitat de connectivitat en tecnologies com a la resta del territori.

Durant l'estada a la Vall de Boí, el president ha visitat l'estació d'esquí Boí Taüll i el maping projectat del monestir de Sant Climent de Taüll del conjunt romànic.

Parlen al vídeo: CARLES PUIGDEMONT, PRESIDENT GENERALITAT CATALUNYA

El Pirineu avui