Aquest divendres s'ha presentat al Consell Comarcal de Cerdanya el mapa transfronterer del Paisatge, un document que recull els 169 miradors cerdans que pertanyen als 39 municipis que hi han participat. Aquest mapa és el resultat d’un treball col·lectiu d’identificació dels punts d'observació que ha durat més de dos anys, on han col·laborat especialistes, entitats, ajuntaments i veïns. A banda de conèixer els miradors de les dues bandes de la frontera, el treball serà un exemple per a la redacció dels futurs plans de paisatge, al mateix temps que servirà per promocionar turísticament aquests indrets i donar-los a conèixer també als centres educatius.

L’ermita de Bell-lloc, el castell de Llívia, la Torre del Riu d’Alp, el Pic dels Moros, l'estany de Lanós o el refugi de les Bulloses són alguns dels nombrosos punts d'observació que s’han identificat.

El projecte s'engloba dins el Pla del Paisatge transfronterer de Cerdanya, impulsat des del sindicat mixt del Parc natural regional dels Pirineus Catalans, el Consell Comarcal de Cerdanya i la Comunitat de Comunes Pirineus-Cerdanya, en col·laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya i els ajuntaments.

De moment s'han imprès uns 700 exemplars. També hi ha disponible la versió en línia a la web de l'Observatori del Paisatge.

Parlen al vídeo: PERE SALA, COORDINADOR OBSERVATORI PAISATGE CATALUNYA

El Pirineu avui