La Fundació IPI Cooperació, amb seu a Barcelona, va engegar fa més de deu anys un programa d'apadrinaments de nens i nenes del nord d'Etiòpia. Són ajuts de 16,67 euros al mes que es destinen a l'educació d'aquests infants que sovint viuen en unes condicions que de no intervenir amb l’apadrinament, aboquen al menor a abandonar els estudis precoçment al veure's obligat a treballar per ajudar la seva família.

El programa d'apadrinaments escolars d'IPI Cooperació ja compta amb 460 apadrinats, quinze dels quals tenen el seu padrí o padrina a Cerdanya.

Els padrins reben cada any un informe amb fotografies del nen o nena que estan ajudant. A més, també li poden enviar una carta, un petit regal o una fotografia que els membres de la fundació li fan quan viatgen al seu país. D'aquesta manera es crea un lligam entre padrí i apadrinat.

La fundació col·labora amb cinc escoles públiques d'Etiòpia, situades a les regions del Nord i Sud de Wollo i Waj Imra. Des de l'entitat fan una crida per seguir augmentant el nombre de padrins i contribuir, així, a canviar el destí de més infants.

Parlen al vídeo: DIANA AGUILAR, COOPERANT IPI COOPERACIÓ

El Pirineu avui