Aquest divendres Tavascan acull la cursa d'esquí lliure Tavascan Freeride, organitzada per l'associació Vehiculo Longo Freeride.

Des de bon matí els l'equip de l'organització, s'han posat en marxa per acabar d'ultimar els detalls de la cursa.

Aquesta competició busca donar a conèixer la modalitat d'esquí freeride, a més d'oferir als esquiadors d'aquest estil l'oportunitat de competir i donar-se a conèixer.

Aquest tipus de cursa requereix un estudi previ de la muntanya on es durà a terme la baixada, ja que els esquiadors memoritzen els punts on poden traçar un recorregut per anar més ràpids o pujar puntuació.

En funció del traçat o el recorregut els jutges puntuen els diversos competidors, guanyant així l'esquiador amb una puntuació superior.

La cursa és dura a fora dels límits de l'estació de Tabascan, des del cim de Campirme, a més de 2600 m d'altitud, fins a l'estany del diable, uns 400 metres de desnivell.

Gràcies al bon clima de les últimes setmanes la zona de la competició es troba en un estat immillorable per dur-hi a terme la cursa.

La cursa acull 60 esquiadors de freeride de les comarques de l'Alt Pirineu. Durant el cap de setmana l'estació també organitza la festa de Los40.

Parlen al vídeo: VICENTS PEREZ, DIRECTOR TAVASCAN FREERIDE - JOAN SABATER, CAP JUTGES TAVASCAN FREERIDE - XAVIER RODRÍGUEZ, CAP SEGURETAT TAVASCAN FREERIDE

El Pirineu avui