Els ajuts de la darrera convocatòria dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) faran possible diferents inversions a la comarca per promocionar el turisme cultural. El projecte s'anomena “Posicionament turístic de la Cerdanya. El Patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors” i està impulsat des del Consell Comarcal de Cerdanya.

La iniciativa, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,6 MEUR, dels quals el Govern en finançarà 723.000 EUR a través d'aquests fons europeus. Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Ger, Isòvol i Puigcerdà són les localitats beneficiades pels ajuts.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit aquest dimecres la presentació del projecte a Ger, on hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, i diferents alcaldes cerdans. La consellera Borràs ha destacat la solidesa del projecte i ha insistit en la importància de revaloritzar els elements culturals i naturals del país.

Concretament els ajuts permetran rehabilitar el Teatre Municipal d’Alp, el Taller d’Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver de Cerdanya, i també l’antiga rectoria de Ger i els porxos de Can Fanxico de Bolvir. A més, també s’invertirà en crear una nova sala d’exposicions al Museu Cerdà de Puigcerdà i en la creació d’un Centre d’Interpretació de Restes Arqueològiques a la Rectoria d’All (Isòvol), així com diferents actuacions culturals a Fontanals de Cerdanya. El president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, ha explicat que aquestes subvencions permetran rehabilitar edificis culturals al mateix temps que es fomenten i coordinen les activitats en xarxa a tota la comarca.

El projecte permetrà activar l'economia i generar activitats culturals d'atractiu turístic. En el marc d'aquesta iniciativa, i per tal de dinamitzar el ventall d'activitats que es plantejaran, s’implementaran eines i elements tecnològics d'informació com ara una agenda digital, sistemes d'informació i assessorament en línia.

Parlen al vídeo:: MERITXELL BORRÀS, CONSELLERA GOVERNACIÓ, ADM. PÚBLIQUES I HABITATGE - RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui