La consellera Meritxell Borràs ha participat en la presentació del projecte FEDER "Camina Pirineus", impulsat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que s'ha dut a terme aquest dimecres a la Seu d'Urgell.
L'acte ha tingut lloc al mirador de la capella de Sant Antoni, al municipi d'Alàs i Cerc.

El projecte FEDER "Camina Pirineus: Creació de la xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell", és un projecte impulsat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

La Consellera Borràs també ha felicitat als municipis de l'Alt Urgell per la bona tasta que han dut a terme entre tots.

Aquest projecte s'emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del fons FEDER 2014-2020 presentada pel Govern. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d'un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l'estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.
Els objectius marcats pel projecte "Camina Pirineus" són: Crear llocs de treball dins de l'entorn de l'ecoturisme, vincular el sector públic i el sector privat en la gestió del territori i el turisme, millorar la captació de visitants, incorporar l'anàlisi de les dades obtingudes dels visitants, incorporar criteris socials a la gestió del projecte, impulsar el reequilibri territorial i incrementar el nombre de visitants estrangers.

Parlen al vídeo: MERITXELL BORRÀS, CONSELLERA DE GOVERNACIÓ - JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL

El Pirineu avui