Un total de115 corredors de 23 països participaran aquest cap de setmana a la Copa del Món Snowboard Cross (SBX) FIS, que es celebrarà a l'estació de La Molina. El dissabte es disputaran les rondes classificatòries a l’snowpark d’Alabaus que decidiran qui seran els 32 homes i les 16 dones que passaran a la final. Diumenge, els participants prendran la sortida de les mànigues eliminatòries en grups de quatre i els més ràpids en aquestes rondes arribaran a la gran final, resultat que els permetrà millorar posicions al rànquing del circuit de Copa del Món, que pràcticament es decidirà en aquesta prova.

La Copa del Món portarà a La Molina l’elit internacional de l’SBX. Per nombre d’inscrits, destaquen països com els Estats Units amb 14 riders, França amb 12 i Itàlia, Canadà i Àustria amb 11 corredores cadascú, seguits d'Austràlia (8), Rússia (7), Suïssa (6), Alemanya (6) i Espanya (5).

Per altra banda Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, gestors de La Molina, i la Real Federación Española de Deportes de Invierno han renovat el conveni per promocionar i difondre l’esquí de competició i fomentar el creixement de futurs usuaris dels esports de neu.
Entre els principals acords a què han arribat, Ferrocarrils facilitarà als esportistes federats l’accés a les seves instal•lacions per a la realització d’entrenaments, a més de donar suport en el desenvolupament de les competicions.
Per al seva part la Federació es compromet a col•laborar activament amb Ferrocarrils en l’organització d’esdeveniments esportius d’hivern, aportant els recursos i coneixements propis, així com a difondre les activitats i notícies generades per les estacions d’esquí del grup.

El Pirineu avui