L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha obtingut, a través de la Diputació de Lleida i del PO FEDER Catalunya, el finançament que permetrà la instal·lació d'una central tèrmica de biomassa i distribució d'aigua calenta per a la calefacció del centre cultural Les Monges i de l'escola Pau Claris de la capital alturgellenca. Això ha estat posible gràcies al consens de tots els municipis i pedanies de la comarca.

Aquesta acció forma part del projecte FOREST4LOCAL en el marc PO FEDER Catalunya 2014-2020, dins l'eix 4.3.1 sobre millora de l'eficiència energètica i reducció d'emissions de CO2 en l'edificació i a les infraestructures i serveis públics.

La inversió d'aquesta infraestructura és de prop de 464.000 euros (IVA inclòs) dels quals, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell n'haurà de cofinançar el 25%, un 50% serà finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mentre que el 25% restant anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, que es farà càrrec de l'execució del projecte.
La inversió en aquesta caldera de biomassa se suma a l'estratègia per apostar per l'energia sostenible i l'estalvi econòmic, com ja s'ha fet anteriorment amb les calderes de l'Ajuntament i de l'Hospital.
Aquesta instal·lació suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat, i la disminució de CO2, a banda dels avantatges des del punt de vista de la gestió forestal, ja que aquesta caldera serà alimentada amb estella produïda al territori.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui