Com bé indica la festa, el dimarts de carnaval a Isona es celebra la Guixa. Des de primera hora del matí els cuiners i cuineres preparen la folklòrica Guixa, una escudella elaborada amb productes del municipi. Per amenitzar el mati els nens i nenes de l'escola visiten als cuiners i deliten als habitants del poble amb danses i cançons.

La festa de la Guixa és molt estimada pels habitants d'Isona, ja que representa un moment d'unió i caliu. Els dies previs s'organitza una recol·lecta on la major part dels veïns porten part dels ingredients per elaborar la Guixa.

El dilluns és reuneixen uns quants voluntaris a l'escorxador municipal per fer els preparatius dels ingredients i deixar-ho tot a punt per l'endemà.

Enguany s'han preparat més de 400 racions de Guixa entre els veïns d'Isona i dels pobles del municipi.

El Pirineu avui