La passada setmana es va constituir oficialment el Consell de Dones de l'Alt Urgell a la seu del Consell Comarcal. La creació d'aquest òrgan pertany al Pla d'Igualtat de la comarca per al quadrienni 2016-2019 i va ser aprovada pel Consell Comarcal el maig del 2016.

A l'acte hi van assistir vint-i-cinc persones, en representació del Consell Comarcal, del Consorci d'Atenció a les Persones, de tretze ajuntaments de la comarca, de les tres associacions de dones i de tots els grups polítics del Consell Comarcal

Divendres, va tenir lloc la reunió de treball per tractar el balanç del darrer any i parlar de les qüestions de les quals s'hi ocuparan enguany.

El Consell preveu fer dues sessions anuals com a mínim, prèvies al 8 de març (Dia Internacional de les dones) i el 25 de novembre (Dia Internacional contra la violència envers les dones), tot i que se'n poden convocar d'altres quan es considerin necessari i en funció dels continguts a tractar.
El Consell de Dones de l'Alt Urgell també preveu crear comissions específiques de treball per temes, en grups més reduïts, i amb la presència d'experts quan calgui.

Parlen al vídeo: ROSA M. FABREGAS, CONSELL DE DONES L’ALT URGELL - CARME CASTELLÓ, INSTITUT CATALÀ DE DONES PIRINEU I ARAN -

El Pirineu avui