La 22a Festa del Trinxat de Puigcerdà ha tornar a fregar el miler de comensals, concretament 970, una xifra que demostra la consolidació d'aquesta cita gastronòmica i social, que fa uns anys havia arribat als 500 comensals. A les nou de la nit, el pavelló del poliesportiu es va començar a omplir de puigcerdanencs i també d'altres persones vingudes de la comarca i d'arreu del territori, preparats per degustar un menú amb productes típics de la comarca. Un any més, l'Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restauradors han estat els encarregats de preparar el menú: formatges i embotits, ou ecològic cuit a baixa temperatura amb sopa de ceba, el trinxat i jarret de ral confitat amb llit de Pera de Puigcerdà. El protagonista ha tornat a ser el trinxat, elaborat amb col d'hivern ecològica i patata.

Per postres, els pastissers de la comarca han elaborat pastís de xocolata amb un toc de taronja. L'organització ha hagut d'adaptar-se a les necessitats alimentaries dels comensals i preparar menús especials per a les persones que no consumeixen productes d'origen animal o que tenen alguna intolerància.

Coincidint amb la setmana de Carnestoltes, des de l'ajuntament van fer una crida perquè els comensals assistissin al sopar lluint màscares d'estil venecià i la proposta ha estat molt ben acollida. Han estat molts els que s'han animat a portar aquest complement, fins i tot, en algunes taules tots els comensals anaven coberts amb la màscara. A més, hi ha hagut ball i s'han repartits premis als millors emmascarats. Des del consistori no descarten proposar, en les properes edicions, noves idees per fer que cada Festa del Trinxat sigui singular i que això sigui un atractiu per assistir-hi.

Parlen al vídeo: ANDREU VAAMONDE, EX CUINER - MONTSE DOLCET, REGIDORA TURISME AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui