Els actes de Carnaval a la Seu d'Urgell van començar dissabte, dia 25, a les 10 del matí amb la Cantada de l'Estudiantina de la Germandat de Sant Sebastià, pels carrers del mercat setmanal que van recórrer fins al migdia.
A la tarda va tenir lloc la Rua, amb les colles disfressades i acompanyades pels Diables de l'Alt Urgell i Batukaseu, que van fer el recorregut pel centre de la ciutat, des de la Plaça les Monges a la plaça dels Oms, on es repartia xocolata i coca.
Enguany els guanyadors del concurs de carrosses i disfresses, van ser, en categoria d'adults: Moulin Rouge, primer premi, i segon pels Cavallers de Camelot.
A la Colla infantil: 1r premi Natació Sincronitzada, segon, Els Trolls, i tercer el Far West de La Salle.
En la categoria Xica, primer premi pel Turista i els pintallavis, i segon per la Caputxeta i el Llop.

La Seu acomiadarà el Carnaval dimecres vinent, 1 de març, a 2/4 de 9 del vespre amb la Processó de la Llum i el Silenci, acompanya per la Banda dels Diables de l'Alt Urgell, seguida de la Cremada del Carnestoltes i l'Enterrament de la Sardina, a la plaça de Lleteries. A les 9, al mateix indret, la Unió de Botiguers de la Seu convidarà als assistents a una sardinada, cuinada a la brasa per la Germandat de Sant Sebastià.

Parlen al vídeo: SÌLVIA ISCLA, REGIDORA DE FESTES

El Pirineu avui