Aquest dijous l'escriptor pallarès Pep Coll ha conferenciat la xerrada “Vins de llegenda” dins del cicle d'activitats Biblioteques amb DO.

L'escriptor ha fet un repàs en alguns dels moments en què el vi ha jugat un paper primordial en la religió o la mitologia, com serien els casos del mite Adonis i altres de les cultures judeocristianes.

En l'acte també s'ha fet entrega dels premis del concurs de Maridatge de música i vi. Enguany ha estat l'edició en què s'han presentat més propostes musicals amb un total de 48 participats.

La proposta premiada ha estat la cançó “One” de la banda de rock U2 maridada amb el vi Turritela Rosat del celler El Vinyer, pel caràcter reivindicatiu de la cançó que concorda amb la forta essència que caracteritza a aquest vi.

El cicle d'activitats “Biblioteques amb DO” que s'ha anat desenvolupant al llarg del més conclourà aquest divendres amb l'hora del conte acompanyat d'una llesca de pa amb vi i sucre.

Parlen al vídeo: JOSEP COLL, ESCRIPTOR - ALFONS FRANCESC, GUANYADOR MARIDATGE MÚSICA I VI - EVA CARMONA, PROPIETÀRIA VINOTECA EL VINYER

El Pirineu avui