Més de 600 nens i nenes de les escoles Alfons I i Llums del Nord, de la llar d'infants municipal i de la Fundació Tallers de Cerdanya han omplert de color els carrers de Puigcerdà. Acompanyada de mestres, pares, mares i familiars, la tradicional rua infantil de Carnaval ha recorregut els carrers del nucli urbà fins arribar a la plaça de l'ajuntament, on el Rei Carnestoltes i alguns alumnes han llegit el pregó de la festa.

Les disfresses han estat molt variades: els nens i nenes de l'escola Alfons I s'han vestit de pintors, fades i follets, pirates, vaquers, veterinaris, meduses, fons marí, bussejadors i xancletes; i els de l'escola Llums del Nord de superherois i superheroïnes. Des dels centres educatius animen els nens i nenes a participar en l’elecció de la disfressa, així com en la seva preparació.

Tot i ser una festa infantil, la rua de Carnestoltes és una celebració molt consolidada a Puigcerdà, que fa sortir al carrer als veïns que no es volen perdre l'espectacle.
A la tarda els nens i nenes de les escoles Alfons I i Llums del Nord han continuat la celebració plegats. Els més petits han gaudit d'una discoteca infantil i els més grans d'un espectacle de màgia al Casino Ceretà. Els alumnes de l'escola Vedruna han celebrat el Carnestoltes al pati.

Parlen al vídeo: ANTONI SÀNCHEZ, DIRECTOR ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ - CRISTINA GONZÀLEZ, DIRECTORA ESCOLA LLUMS DEL NORD PUIGCERDÀ

El Pirineu avui