El senador francès François Calvet ha confirmat que la Cimera Hispano-francesa celebrada aquesta setmana a Màlaga ha arribat a un “acord tècnic” per facilitar els tràmits burocràtics de tots aquells ciutadans francesos que neixin o morin a l’Hospital transfronterer de Cerdanya, segons publica aquest dijous el Punt Avui.

Fins ara l’administració francesa considerava que els naixements o defuncions en aquest centre sanitari situat a Puigcerdà es produïen a l’estranger. Això comportava que els nens francesos nascuts a l'hospital haguessin de ser registrats al consolat francès de Barcelona perquè la seva ciutadania francesa fos reconeguda. En el cas de les defuncions, els familiars havien de seguir els protocols de repatriació, sense possibilitat de veure el cos ni d'incinerar-lo.
Desprès d’anys intentant solucionar aquests entrebancs administratius, aquest acord recent permetrà que el trasllat de cossos es pugui fer amb el salconduit mortuori que lliura l’hospital com a única documentació necessària i els nadons francesos podran ser inscrits al registre civil francès a les mateixes instal·lacions del centre sanitari de Puigcerdà, evitant doncs el desplaçament al consolat francès de Barcelona.

El Pirineu avui