Els nens i nenes de les escoles de Bellver, Alp, Ger, Bolvir, Prats i Sansor, Prullans, Montelà i Martinet han sortit al carrer aquest Dijous Gras a demanar Rostita, una tradició arrelada a la comarca que consisteix en anar per les cases i comerços disfressats a recollir ous i embotits, tot i que darrerament s'han incorporat altres productes com galetes, sucs de fruita, xocolata o caramels. Els alumnes de la llar d'infants i de l'escola Santa Coloma de Ger, acompanyats de mestres, pares i mares, s'han passejat pels carrers del poble demanant Rostita i molts veïns ja esperaven la seva arribada.

Des del centre educatiu volen mantenir aquesta tradició ceretana que no se sap del cert quan es va començar a celebrar.

Els alumnes de l'escola han escollit la seva pròpia disfressa i els de la llar d'infants s'han vestit d'arcs de sant Martí.

La Rostita ha donat el tret de sortida al Carnaval a la comarca. Tots els municipis han programat diversos actes per celebrar, com ara la rua infantil d'aquest divendres al matí a Puigcerdà o l'escudella popular del dilluns de Carnestoltes a Alp.

Parlen al vídeo: XÈNIA ISERN, MEMBRE AMPA ESCOLA STA COLOMA GER - MANUELA SÀNCHEZ, DIRECTORA ESCOLA STA COLOMA GER - XÈNIA ISERN, MEMBRE AMPA ESCOLA STA COLOMA GER - MIRIAM FORÉS, DIRECTORA LLAR INFANTS GER

El Pirineu avui