Una conferència inaugural i cinc ponències emmarcaran el programa del 3r Congrés Internacional d'Història dels Pirineus.
Aquesta trobada científica se celebrarà a la Seu d'Urgell i Andorra la Vella el pròxim mes de juny.
El 3r Congrés Internacional d'Història dels Pirineus és un esdeveniment de vocació acadèmica organitzat pel Centre Associat de la UNED de la Seu d'Urgell, l'Institut d'Estudis Andorrans i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. Col·laboren en la seva organització Govern d'Andorra, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, el Comú d'Andorra la Vella, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, la Facultat de Geografia i Història de la UNED, la Cooperativa Cadí, Andorra Turisme i el Bisbat d'Urgell.

Cadascun dels cinc blocs temàtics en què s'articula el Congrés serà introduït per una ponència a càrrec de cinc acadèmics de reconegut prestigi pels seus estudis històrics al voltant de la serralada pirinenca.
Les inscripcions per assistir o participar al congrés es poden fer a través del web del congrés.

Parlen al vídeo: CARLES GASCÓN, HISTORIADOR

El Pirineu avui