Fontanals de Cerdanya tindrà ben aviat un llibre de fotografies que repassa la història d'aquest municipi. La publicació tindrà per títol 'Fontanals Desaparegut' i formarà part de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’, de l’Editorial Efadós. Comptarà amb unes 200 fotografies que han cedit els veïns, unes instantànies en blanc i negre que van des del 1890 fins els anys 70.

El llibre s'estructura per capítols, cadascun dels quals es dedica a un dels set nuclis urbans de Fontanals: Urtx, el Vilar d'Urtx, Escadarcs, Estoll, Soriguerola, Queixans i Les Pereres. S'hi poden veure fotografies de les festes populars, dels carrers i places o de les feines del camp.

El llibre tindrà 180 pàgines i es presentarà a Fontanals per Sant Jordi. Aquells que el vulguin adquirir ho podran fer al mateix ajuntament i en llibreries de la comarca.

Per altra banda i després que l'any passat l'editorial Efadós publiqués 'La Cerdanya desapareguda' amb imatges de Puigcerdà, Bellver, Alp i Llívia, enguany sortirà a la llum el segon volum, amb fotografies de la resta dels municipis cerdans.

Parlen al vídeo: MIQUEL ADAM, REGIDOR CULTURA FONTANALS CERDANYA

El Pirineu avui