Fa uns dies, una delegació de Dream Runners va visitar l'hospital materno infantil que s'està acabant de construir a Woldya, al nord d'Etiòpia. L'educadora d'Alp, Diana Aguilar, és una de les responsables d'aquesta cursa solidària, la Dream Runners, que té lloc a Puigcerdà i que aquest estiu arribarà a la cinquena edició. El 70% del total recaptat amb les inscripcions s'ha destinat a aixecar aquest centre de salut que té un quiròfan anomenat Puigcerdà-La Cerdanya.

La Fundació Hospital de Puigcerdà ha volgut col·laborar en el projecte i ha donat diversos aparells mèdics, com ara una incubadora. Ara s'està estudiant com fer arribar aquests aparells a Etiòpia.

El projecte de salut materno infantil és una iniciativa de l'ONG IPI-Cooperació. A banda de la construcció d'aquest centre, el projecte també ofereix formació al personal sanitari i busca conscienciar la població sobre els beneficis de donar a llum en un hospital. L'objectiu final és reduir la mortalitat materna i neonatal en una zona on de cada cinc nadons que neixen en moren tres.

Parlen al vídeo: DIANA AGUILAR, RESPONSABLE ORGANITZACIÓ DREAM RUNNERS

El Pirineu avui