Des de l'Associació La Xicoia s'ha organitzat un taller per aprendre a fer farcit de carnaval, un buit típic dels Pallars que es cuinava, com indica el seu nom, durant la festivitat de carnval.

Antigament a les cases de pagès és guardava l'estómac de la matança del porc salant-lo fins a mitjans de febrer per preparar aquest farcit fet de cansalada, ous, pa, pernil i panses. Tot i que a cada casa la recepta variava.

Segons l'Aleix Aytés, per falta de coneixença, durant els últims anys s'ha perdut la tradició d'elaborar aquest buit tan característic. Des de l'associació es vol apostar per reintroduir-lo per tal que no es perdi.

Altres tradicions que es vol recuperar des de l'associació és la festa del mandongo. El dijous 23 els diferents sectors relacionats amb la cuina, es reuniran per fer mandongo amb l'objectiu de donar-lo a conèixer entre els joves, a més de recuperar la tradició.

Parlen al vídeo: AMÀLIA I LOURDES, CUINERES - ALEIX AYTÉS, ASSOCIACIÓ LA XICOIA

El Pirineu avui