Durant la darrera reunió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, que va tenir lloc a Cabó, es van donar a conèixer els resultats positius de l’aplicació de dos programes d’eficiència energètica a la comarca.
Es tracta del projecte Pirinnowa’tt en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el projecte Enfocc finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pels Ajuts a la cooperació cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020)
Aquestes iniciatives han proporcionat resultats molt positius com a conseqüència de l’aplicació de mesures d’eficiència energètica en els ajuntaments i les empreses privades que s’han volgut adherir als programes.

Els programes ENFOCC i Pirinnowa’tt, a part de la vessant d’estalvi i eficiència energètica, han realitzat altres accions vinculades de la gestió forestal, com la capacitació de persones aturades o l’organització de diferents jornades i seminaris sobre biomassa i caldereria.

Parlen al vídeo: JESUS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui