Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla SISMICAT a causa del sisme de magnitud 3,3 que s'ha produït a les 12.09 hores d'aquest dilluns amb epicentre a les Noves de Segre (Les Valls d'Aguilar), a l'Alt Urgell,

El sisme ha estat percebut a diverses poblacions de la zona com les Valls d'Aguilar i el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut la trucada d'un ciutadà informant que l'havia percebut a Ribera d'Urgellet.

Protecció Civil ha contactat amb els municipis de les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Organyà i la Seu d'Urgell. En aquests moments, no es té constància que hagi causat danys personals ni materials.
La Generalitat insta als ciutadans que han notat el sisme a comunicar-ho a l'Institut Cartogràfic i Geològic (IGC), omplint el Qüestionari que es pot trobar al web www.igc.cat. Al mateix web es poden consultar les recomanacions davant un sisme important.
I a banda dels moviments sísmics, cal destacar en aquest inici de setmana, les temperatures gairebé primaverals i el bon temps de què estem gaudint aquests dies.

Cal recordar als aficionats a l'esquí i als esports que abans de fer muntanya és imprescindible consultar el butlletí de perill d'allaus.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, GEÒLEG METEO PIRINEUS CATALANS

El Pirineu avui