Amb unes condicions meteorològiques immillorables, la 14a edició de la Travessa Internacional d'Esquí-Alpinisme Open Vall Fosca ha viscut una de les millors edicions amb 140 equips participants. La parella que s'ha alçat amb la victòria estava formada per Joan Reyné del club Esquí Camprodon i Jordi Alís, de la Cerdanya Skimo Team amb un temps de 2 hores i 25 minuts.

L'equip local més destacat ha estat Marta Riba del CEPS i Àlex Masdeu, del Grup Excursionista, que hi han obtingut la segona posició en categoria mixta.

El recorregut d'enguany tenia una extensió de 22 km i un desnivell acumulat de 1.900 metres, que recorria grans descensos i trams alpins de gran bellesa entre la Coma d'Espòs i Montorroio.

Els equips han valorat positivament el recorregut, l'estat de l'itinerari i les condicions climatològiques. Tot i el bon estat de la travessa, dos corredors han resultat ferits lleus.

La cursa a acabat amb un dinar popular a la Plana de Mont-ros.
L'Open Vall Fosca, un any més ha demostrat l'esperit competitiu d'aquesta prova tan multitudinària que compren la Vall Fosca i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Parlen al vídeo: ROBERT ROMERO, DIRECTOR OPEN VALL FOSCA

El Pirineu avui