La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp acull fins a finals de més l'exposició monogràfica itinerant “Pessigolles, catàleg d'emocions i sentiments” organitzada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil; per donar un llistat d'àlbums il·lustrats, llibres i novel·les per mostrar als infants i joves com gestionar i identificar les seves emocions.

Segons Pep Molist, creador de l'exposició, s'ha anomenat la mostra Pessigolles pels sentiments que provoquen aquesta paraula, ja sigui un somriure, tendresa o timidesa. Segons el Pep, la paraula pessigolles engloba una gran quantitat d'esmocions.

Els llibres estan catalogats en funció de les emocions que es troben dins les seves pàgines, d'aquesta manera els usuaris els i és molt més fàcil trobar el llibre que més s'adapti a les seves necessitats.

Durant l'any són molt els pares d'infants i adolescent que sol·liciten a la biblioteca llibres que mostrin com gestionar les emocions.

L'exposició ha tingut gran expectació entre els usuaris de la biblioteca i els diferents centres educatius, ja que al llarg de la seva mostra s'han organitzat diferents activitats relacionades amb les emocions.

Parlen al vídeo: ARIADNA LLADÓS, ESTUDIANT PRÀCTIQUES - LAURA FUSES, DIRECTORA BIBLIOTECA PÚBLICA MARIA BARBAL

El Pirineu avui