Aquesta setmana els nens i nenes de primària i infantil de l'escola Vidal i Abad de Vilaller han visitat el centre caní Buixits de l'Alt Pirineu que va obrir portes el passat diumenge.

Els nens han pogut gaudir de les demostracions d'algunes de les habilitats dels gossos del centre, com ara rastrejar olors o buscar persones. També se'ls hi ha ensenyat quin tipus de feina es fa al centre.

Els centres escolars de la comarca s'han interessat molt per dur a terme visites al centre caní, ja que a l'Alt Pirineu no hi ha cultura de gos, i sovint els infants no saben com han d'actuar correctament davant l'animal.

Segons l'Alfons, un gos no s'ha de tocar sense preguntar abans al seu propietari. Amb aquest gest s'evitarien molts accidents i ensurts, a més d'evitar que els infants es tirin d'amunt d'un gos desconegut per abrasar-lo.

Parlen al vídeo: ALFONS RUIZ, ENSINISTRADOR BUIXITS ALT PIRINEU

El Pirineu avui