El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat aquest dijous una moció de suport al sector agroalimentari català. El text, presentat conjuntament pels grups del PDeCAT i d'ERC, dóna suport a l'establiment d'un contracte de país entre el sector agroalimentari i la societat, basat en diversos punts, com ara promoure el desenvolupament del sector sobre la base de l'empresa d'economia familiar agrària, establir uns estàndards mínims de producció i continuar impulsant polítiques per controlar els danys derivats de la fauna salvatge, entre d'altres.

Les accions d'aquesta proposta van encarades a fer costat als productors en uns moments difícils per al sector.

El Consell Comarcal va aprovar tres mocions més, en una de les quals, presentada pel grup d'ERC, és sol·licitar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que empri la nomenclatura Alt Pirineu en les seves informacions, en lloc de les de "Pirineu de Lleida" o "Pirineu de Girona".

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL

El Pirineu avui