Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora.
La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial o que, si més no, creu que no aporta cap benefici, i que la identificació tampoc no és necessària, especialment quan es tracta de gats, i la realitat és que molts animals que arriben als centres d'acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.
Per això l'Ajuntament de la Seu d'Urgell torna a col·laborar enguany en la campanya 'Sóc responsable' de tinença responsable d'animals de companyia que promou la identificació i l'esterilització de gossos, gats i fures.
Aquesta campanya, iniciativa de la Fundació per a l'Adopció, l'Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, ofereix la possibilitat als propietaris de gossos, gats i fures de poder identificar a la seva mascota i/o esterilitzar a preus reduïts.
La iniciativa és possible gràcies a la participació del Centre Veterinari La Seu i Centre Veterinari MOA.

Cal recordar que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris.
La prevenció i la tinença responsable d'animals són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació i l'abandonament.

Parlen al vídeo: MÒNICA CUFFI, VETERINARI CENTRE MOA

El Pirineu avui