La Vall Fosca es prepara per a la nova edició de l'Open Vall Fosca, una de les curses d'esquí alpinisme més importants de Catalunya.

Enguany les condicions climatològiques i el nivell de neu apunten a tenir una molt bona edició, des de l'organització de la cursa s'espera poder realitzar l'itinerari que es caracteritzarà per tenir un desnivell de 1800 metres amb un pas tècnic d'alpinisme. En aquest moment, hi ha un total de 136 parelles inscrites, entre ells corredors professionals i corredors més amateurs.

Considerada una de les curses de muntanya més completes de Catalunya, en l'última edició l'excés de neu va fer canviar a última hora el recorregut de la cursa per perill d'allau, tot i això els concursants van sortir satisfets i impactats de l'itinerari de la cursa.

Segons l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, és un plaer comptar amb una cursa d'aquestes magnituds que posiciona la Vall Fosca com un referent d'esport de muntanya.

Les inscripcions es mantindran obertes fins a arribar a les 150 parelles inscrites.
L'Open Vall Fosca s'organitza des de l'Ajuntament de la Torre de Capdella i l'associació CEPS, amb el patrocini d'altres ajuntaments i institucions.

Parlen al vídeo: ROBERT ROMERO, DIRECTOR OPEN VALL FOSCA - LLUÍS SALADIE, CORREDOR OPEN VALL FOSCA - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA

El Pirineu avui