A Vilaller ha obert aquesta setmana el primer centre caní de l'Alt Pirineu, que a partir d'ara oferirà tot tipus de serveis tant d'educació canina com de formació o residencia.

Aquest tipus de servei no s'havia oferit mai en la comarca de l'Alta Ribagorça.

Des del centre es duran a terme cursos d'educació canina per mostra qui tipus d'alimentació i comunicació s'ha d'utilitzar per educar correctament els gossos. Molt sobint la falta de coneixement i convivència per part de les persones provoca l'avandonament de molts gossos al carrer o gosseres.

Des del centre s'està plantejant dur a terme seminaris d'iniciació al gos de rescat. Segons l'Alfons, un gos de rescat operatiu necessita dos anys de formació, ja que en el cas que s'hagi de dur a terme un rescat és molt important la figura del gos per anar descartant les zones de busqueda.

Des del centre caní s'ha organitzat visites dels centres escolars per ensenyar als infants com apropar-se a un gos de forma correcta i evitar qualsevol tipus d'incidents.

Parlen al vídeo: ALFONS RUIZ, BUIXITS ALT PIRINEU

El Pirineu avui