"Mai abans el cinema havia estat tan present en la societat andorrana i mai abans el sector del cinema havia tingut l'oportunitat de fomentar les col·laboracions entre els seus professionals i d'exposar els seus problemes a les administracions. Mai abans havia sentit la imperiosa necessitat d'associar-se, però sense lligams polítics i en llibertat. Així doncs, fem-ho."
Aquestes són paraules de Josep Pozo President de l'ACPA, fent referència al projecte de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques del Principat d'Andorra que es va fer realitat el passat divendres.
Tot i els conflictes amb les institucions com a rerefons, la presentació va tenir lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella on va assistir un bon nombre de representants del món polític, empresarial, artístic i cultural del Principat i dels països veïns.

Per part seva, la presidenta de l´Acadèmia del Cinema Català, present a l'acte, també va donar suport a l´ACPA.

En el marc de la presentació de l´ACPA, també es va poder viure l'estrena del film andorrà "73 minuts". El llargmetratge és una coproducció entre Imminent Produccions, Gold Tower Producciones, Miramar Media i Cadena Pirenaica com a productors associats.

Parlen al vídeo: JOSEP POZO, PRESIDENT ACPA - ISONA PASSOLA, PRESIDENTA ACADÈMIA CINEMA CATALÀ

El Pirineu avui