Aquest cap de setmana hi han hagut dos casos d'incendis en xemeneia en habitatges de segona residencia. Dissabte a la nit, els Bombers van rebre l'avís per un foc a l'edifici Zurich, situat a la plaça Catalunya d'Alp. Efectius del cos de Bombers d'Alp i Puigcerdà es van desplaçar fins el lloc dels fets, on van apagar les flames, que afectaven tres plantes de l'immoble.

Diumenge al matí, es va rebre un avís per un altre foc en xemeneia, en aquest cas en una casa unifamiliar de Tartera, al terme municipal de Prats i Sansor. L'incendi va cremar uns tres metres quadrats de la teulada i també va afectar part de les bigues de fusta. Fins a cinc dotacions de Bombers van treballar per extingir les flames.

Es tracta de dos casos més d'incendis que s'originen en la xemeneia de l'habitatge. Des del Parc de Bombers de Puigcerdà recorden la importància de fer-hi un bon manteniment per evitar incidents com els d'aquest cap de setmana.

A més, també demanen que les cendres de la llar de foc no es dipositin als contenidors sense assegurar-se abans que estan completament fredes. Cal recordar que, en diverses ocasions, els Bombers han hagut d'apagar focs en contenidors de rebuig o paper on s'hi havien llençat cendres encara actives.

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP PARC BOMBERS PUIGCERDÀ

El Pirineu avui