Aquest diumenge l'estació l'Espot Esquí del Grup FGC, ha celebrat el 50è aniversari de la seva fundació l'any 1967.

En commemoració, s'ha organitzat durant tot el cap de setmanes actes per celebrar la constitució de l'estació, entre ells, un espectacle amb focs artificials, una baixada nocturna amb torxes i xocolatada.

Segons el President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, és un plaer formar part de la història d'una de les estacions més antigues de Catalunya, també dona gràcies a tota aquella gent que ha fet possible que avui en dia l'estació segueixi endavant.

Des dels seus inicis l'estació ha canviat en tots els aspectes. Segons el Director de l'estació, Jordi Bigordà, no només ha canviat l'estació, amb els tipus de remuntador i l'aparició dels canons de neu artificial, sinó la forma d'esquiar i l'equipament s'ha anat modificat .

Segons Enric Ticó el futur està molt enfocat en introduir de forma progressiva les noves tecnologies en la gestió i oci en les estacions, a més trobar una forma d'afrontar el canvi climàtic.

Els actes de diumenge es van dur a terme a l'Ajuntament d'Espot, ja que a causa del mal temporal, l'estació va tancar per seguretat.

Parlen al vídeo: ENRIC TICÓ. PRESIDENT FERROCARRILS GENERALITAT - XAVIER BIGORDÀ, DIRECTOR ESTACIÓ ESPOT

El Pirineu avui