La màscara és un dels elements més coneguts en el carnaval venecià, on els nens tenen l'última paraula, ja que són els encarregats de triar a la màscara més bella de tota la celebració.
Perquè els nens puguin fer les seves pròpies màscares, el pròxim divendres, 17 de febrer,a Montferrer hi han organitzat un taller a la Sala d'actes, a les 18h.

El carnaval és una festa realment alegre i on el festeig es veu magnificat, però no hi hauria un festeig sense un representant de la festa, i en aquest cas, en els carnavals es fa homenatge al Déu Momo. D'aquí ve l'origen de la mascara.
Es tracta d'un déu de la mitologia grega conegut per ser la personificació de les burles, el sarcasme i les respostes iròniques. Segons les llegendes, el Déu Momo era un dels integrants de l'Olimp, que per les seves repetides burles cap als companys va ser expulsat per part dels altres déus, ja que cap d'ells suportava conviure amb una persona amb crítiques tan injustes i burles malintencionades. Un cop exiliat a la Terra se'l va començar a representar amb una màscara, que amaga la seva cara, i un ninot a la mà, que simbolitza la bogeria.

Parlen al vídeo: LOGAMA, PROFESSORA I ARTISTA

El Pirineu avui