En l'última reunió per debatre la possible localització del futur arxiu comarcal es va deixar en segon pla l'opció de situa'l a l'edifici de l'antiga seu de l'Ajuntament de Pont de Suert. Les noves dues opcions de localització proposades són: el Palau Abacial i un edifici de nova construcció que s'ubicaria al terreny de l'antiga confraria.

L'opció més consensuada de les tres és la rehabilitació del Palau Abacial, un edifici històric del S. XVI, situat a la ribera del Noguera Ribagorçana, considerat Bé Cultural d'Interès Local.

Segons el Director General d'Arxius, Jusèp Boya, ubicar l'arxiu en el Palau Abacial duplicaria el pressupost inicial del projecte, ampliant al temporalitat d'aquest a 6 o 7 anys vista.

Segons el President del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, és necessari determinar la localització de l'arxiu per poder disposar de l'equipament i poder dur a terme les polítiques de conservació, tractament i difusió del patrimoni documental de la comarca.

Ara per ara, tant l'Ajuntament de Pont de Suert com el Consell Comarcal, estan a l'espera del Projecte de rehabilitació del Palau Abacial, que determinarà si l'edifici és viable per ser la futura seu de l'arxiu comarcal.

Parlen al vídeo: JOSÉ ANTONIO TROGUET, ALCALDE DE PONT DE SUERT - JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui