Una històrica oferta educativa superior escassa al territori provoca una habitual deslocalització d'estudiants cap a ciutats més grans.
La proposta de Compromís es basa en la necessitat de donar a conèixer les actuals opcions educatives al Pirineu, tan presencials com a distància, i d'estudiar la seva millora.

El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà en el proper Ple municipal de La Seu d'Urgell una moció per tal d'aprovar a l'Ajuntament la proposta d'impulsar des del Consistori urgellenc la promoció dels "Estudis Superiors al Pirineu". A més, com a complement, es proposa la creació d'una Taula de Treball sectorial amb les institucions públiques (ajuntaments, consells comarcals, Diputació de Lleida, Departament d'Ensenyament de la Generalitat i Ministeri d'Educació andorrà) i educatives (universitats, instituts i altres) que, voluntàriament, vulguin formar part de la iniciativa.
Des del grup municipal apunten que; "el Pirineu sempre ha destacat, i destaca encara, per una oferta acadèmica superior escassa, a causa de la seva idiosincràsia i geografia. Això provoca la marxa de nombrosos joves des del Pirineu cap a Lleida, Barcelona o altres indrets per a poder continuar amb els seus estudis superiors. Aquest fet comporta un esforç econòmic molt important per a les famílies i una pèrdua de capital humà al territori, ja que molts d'aquests joves no tornen al Pirineu per a realitzar les seves carreres professionals, un cop han acabat els estudis".

Compromís X La Seu creu que el Pirineu ha de fer front al repte de millorar la seva oferta educativa superior universitària i/o no obligatòria, primant l'educació de caràcter públic. Per això, un primer pas pot ser impulsar la promoció i difusió dels "Estudis Superiors al Pirineu" des de les Administracions Públiques.

Parlen al vídeo: MIQUEL PERRUCA, COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui