Cerdanya és una de les comarques de Girona on comprar-se un pis o una casa nova és més car, juntament amb el Baix Empordà. Segons l'últim informe de l'Associació de Promotors de Catalunya (Apce), que analitza l'oferta de l'habitatge de nova construcció durant l'any 2016, el preu per metre quadrat útil se situa en aquestes dues comarques per sobre dels 2.500 euros, xifra superior a la mitjana de Girona, que se situa al voltant dels 2.100 euros, i de la catalana, que s'acosta als 2.370 euros.
Tal com passa en localitats costaneres com Platja d'Aro o Begur, adquirir un pis nou d’uns 100 m2 a Alp o Bolvir supera els 350.000 euros, per damunt de la mitjana catalana. El sector atribueix aquestes xifres a l’auge de segones residències, molt presents a tota la vall cerdana.
L’any passat es van construir a les comarques de Girona 1.033 habitatges, un 60,9% més que el 2015. Per a aquest any el president del Gremi de Promotors de Girona, Josep Maria Coll, estima que es construirà un 20% més i s’arribarà a les 1.250 unitats, xifra encara lluny de les 3.000 que els promotors consideren òptima. A la demarcació hi ha 231 promocions a la venda que sumen 928 habitatges d’obra nova, la majoria pisos de dos i tres dormitoris.

El Pirineu avui