Dins del programa “Esport Blanc Escolar”, que impulsa la formació integral dels infants, durant 8 setmanes els alumnes de 3r i 4t de primÀria de les escoles Valldeflors de Tremp i Raiers de la Pobla de Segur es desplacen a les estacions de Tavascan i Port Ainé per iniciar-se als esports de neu. Els infants durant a terme tres sessions d'esquí de fons, tres més d'esquí alpí i dues de snow.

Per garantir el desplaçament de tots els infants, el programa s'integra dins el currículum d'educació física dels alumnes, convalidant-los una hora d'educació física setmanal del segon trimestre.

Tot i estar subvencionat, els pares i mares abonen un total de 25 € destinats a el lloger del material. En el cas que els infants necessitin l'equipació per dur a terme les activitats de neu, des de l'escola s'ha creat un fons social amb aportacions de la mateixa escola i de pares i mares, amb l'objectiu d'anar-lo reutilitzant els futurs cursos.

Molts dels infants que participen al programa d'Esport Blanc Escolar és el primer cop que realitzen activitats de neu.

Les vuit sessions estan pensades per no alterar l'horari dels infants, ja que respecten la jornada escolar, coincidint la sortida i l'arribada amb l'horari escolar.

Parlen al vídeo: DIEGO ROLDAN, DOCENT ESCOLA VALLDEFLORS - AITANA, ALUMNA 3r ESCOLA VALLDEFLORS - JUNA, ALUMNA 3r ESCOLA VALLDEFLORS - MARTÍ, ALUMNE 3r ESCOLA VALLDEFLORS

El Pirineu avui