Després que aquest dimarts el regidor d'ERC a Puigcerdà, Raimon Ribas, denunciés la manca de transparència del govern de CiU i anunciés que ha portat el cas al Síndic de Greuges, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha assegurat aquest dimecres que el grup municipal d'ERC té al seu abast tota la informació de l'ajuntament. Piñeira ha mostrat la seva disconformitat i ha explicat que en els plens municipals es destina gran part de la la sessió en donar compte de la part de control de l’equip de govern, informant de totes les altes i baixes en contractació de personal, decrets d’alcaldia o informació econòmica i financera. Pel que fa a aquells assumptes que es decideixen per Junta de Govern, el batlle ha assegurat que les actes d’aquestes es fan arribar periòdicament a l’oposició i ha recordat que qualsevol persones les pot consultar al portal de transparència del consistori.

Pel que fa a les factures de la de la Festa del Trinxat, del Festival Transfronterer o de qualsevol altre pagament, l'alcalde ha explicat que l'oposició també disposa d'aquesta informació a la liquidació anual de pressupostos i al compte general on apareixen desglossades, recordant que això també es fa a la comissió de comptes on també hi participa el grup de l’oposició.

Finalment i fent referència a la partida de Transeünts i Famílies, Piñeira ha explicat que aquests diners es destinen al programa Boomerang de la Fundació Adis i a altres ajudes socials PER A destinen a les famílies amb dificultats.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui