Aquest dimarts, en el ple, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat el procediment obert de contractació de l'obra del “Centre catalitzador de l'oferta de mobilitat turística sostenible de La Pobla de Segur”.

També s'ha aprovat donar suport no econòmic a la campanya “Casa nostra és casa vostra” que s'està duent a terme al llarg de Catalunya per impulsar l'acollida de refugiats. Des del Consell Comarcal es
vol donar suport a la campanya coordinant els diferents municipis per gestionar els espais disponibles de la comarca.

El Consell ha aprofitat per donar a conèixer l'èxit que van tenir els cursos forestals i agroalimentaris gestionats dins la Garantia Juvenil. Segons el president, alguns dels joves que van dur a terme els cursos han acabat treballant dins del sector. A més, el curs de gestió forestal va ser el primer d'aquestes caracterìstiques que es feia a Catalunya.

Des del Consell s'ha demanat dues ajudes, una subvenció ja concedida de 35.000 € per tornar a dur a terme els cursos forestals i una pendent de confirmar de 120.000 € per fer els cursos agroalimentaris.

Finalment, des del Consell s'ha aprovat reclamar dins dels pressupostos de la Generalitat, habilitar una partida per posar en marxa el projecte de Comiols.

Parlen al vídeo: CONSTANTÍ ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui