Per millorar la feina dels treballadors de l'escorxador i donar més bon servei als productors i carnissers de la comarca, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha dut a terme unes millores en les instal·lacions de l'escorxador valorades en 6.000€, finançades per la Diputació de Lleida. L'adquisició d'una serra mecànica, unes millores en neteja i la reparació de la bomba de desaigüe que retorna l'aigua a la depuradora.

La inversió d'una serra mecànica ha suposat un canvi significatiu al dia a dia dels treballadors, ja que abans la feina era manual amb una destral. Segons asseguren els operaris, el treball amb serra dona un acabat molt més polit de la peça, garantint un millor servei de l'escorxador.

Amb la inversió el Consell Comarcal espera revitalitzar la producció ramadera de la comarca, a més de promoure el producte local de qualitat.

Gràcies a les millores, l'escorxador ha augmentat un 7% la seva producció, 639 canals d'oví, 6 cabrUm, 9 porcí i 283 boví.

Des del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ho ha la voluntat de crear una marca que identifiqui els canals que s'han sacrificat en les instal·lacions per incentivar el consum de producte local.

Parlen al vídeo: ABEL RUIZ, OPERARI ESCORXADOR PONT DE SUERT - JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui