L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha ratificat la participació de la ciutat, per vuitè any consecutiu, a la Transpyr, prova ciclista que creua els Pirineus, unint Catalunya, Aragó, Navarra i el País Basc.
La capital de l'Alt Urgell serà els dies 12 i 13 de juny final i inici de la segona i tercera etapa d'aquesta cursa ciclista.
La Seu d'Urgell rebrà la Transpyr Coast to Coast en la segona jornada de la prova, el dilluns 12 de juny, a la plaça dels Oms, en l'etapa en què els ciclistes arribaran de Camprodon, i acollirà la sortida de la tercera etapa, el dimarts 13 de juny, des de la zona esportiva, quan la prova enfilarà cap a El Pont de Suert en una etapa de 114 km i 3.200 metres de desnivell positiu i 2.885 de negatiu.
El gran atractiu del recorregut, l'alt nivell d'organització i el grau de satisfacció que han experimentat els participants en les edicions anteriors han fet que National Geographic Aventura hagi considerat la Transpyr com una de les deu millors curses de MTB de tot el món.
La gran novetat del 2017 és la posada en marxa de la Transpyr Tours. Es tracta d'un producte turístic que oferirà els amants de la bicicleta poder gaudir de les etapes de la Transpyr al llarg de tot l'any, contractant mitjançant l'agència de viatges oficial de Transpyr, els serveis necessaris per poder gaudir del recorregut de la cursa fet a mida, triant l'època de l'any i el recorregut que es vulgui.
En aquest sentit, la Seu d'Urgell és un dels municipis que ja disposa d'una infraestructura preparada per acollir i oferir aquest producte turístic, amb recorreguts senyalitzats, centre BTT i allotjaments Bike friendly que ofereixen serveis especialitzats per als aficionats a la bicicleta.

El Pirineu avui