El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya, Raimon Ribas, a l'oposició a l'ajuntament de Puigcerdà, ha denunciat aquest dimarts la manca de transparència de l'equip de govern de CiU. El portaveu del grup municipal ha explicat que, després de més d'un any i mig reclamant documentació a l'ajuntament, no ha rebut cap resposta i, per tant, considera que no s'està obeint la llei de transparència i accés a la informació aprovada el 2014. Davant d'aquesta situació, ERC va presentar el 27 de gener una queixa formal al Síndic de Greuges de Catalunya per tal d'obtenir la informació requerida. A més, el grup estudia la possibilitat de presentar un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu si en un mes no obté cap resposta.

Ribas ha detallat tots els documents que s'han demanat, entre els quals hi ha còpia del registre d'entrada i sortida de l'ajuntament, la relació de convidats, ingressos i despeses del Festival Transfronterer de Puigcerdà i La Guingueta d'Ix i de la Festa del Trinxat, el desglossament de tots els assentaments de la partida 'atencions transeünts i famílies' -que ascendeix a més de 60.000 euros-, o l'estat del deute des del 2010.

El cap de l'oposició ha denunciat també la falta d'informació al Portal de Transparència de l'ajuntament on, segons ha indicat, no es detallen les partides dels pressupostos municipals ni tampoc es poden consultar les actes de juntes de govern d'abans del 2015.

Per altra banda, Ribas ha explicat que els serveis jurídics del partit estan estudiant la documentació obtinguda fins el juliol del 2016 relacionada amb uns serveis professionals que ha contractat el consistori, les factures dels quals ascendeixen a uns 30.000 euros.

Parlen al vídeo: RAIMON RIBAS, CAP OPOSICIÓ ERC AJUNTAMENT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui