El vent ha bufat fort aquest dilluns en diferents punts del Pirineu, sobretot a cotes altes. El Servei Meteorològic de Catalunya alertava de perill molt alt, 5 sobre 6, i de cops de vent superiors als 125 km/h a Cerdanya, Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Ripollès i el Berguedà. Les ventades més intenses s'han concentrat aquest matí i a partir del migdia s'ha passat de perill molt alt a alt.

A la vessant nord del Pirineu la cota de neu s'ha situat, fins al migdia, al voltant dels 1000 metres. A més, un nou episodi de neu ha deixat 6 centímetres a Puigcerdà, cinc a Bellver, set a Montellà i més de 30 a les cotes altes.

Protecció Civil també té activat la prealerta de l’Allaucat per l’augment del risc d’allaus al Pirineu a causa del temporal de vent i demana que s’extremin les precaucions, especialment en les activitats de muntanya. El temporal ha obligat a tancar aquest dilluns l'estació d'esquí de Portè-Pimorent, a l'Alta Cerdanya, i alguns sectors de les estacions de La Molina i Masella.

Dimarts continuaran les fortes ratxes de vent als dos extrems de Catalunya, malgrat que baixaran d'intensitat. La precipitació es mantindrà a la vessant nord del Pirineu.

El Pirineu avui