Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s'ha impulsat el projecte pilot “Activa't” per assessorar i formar a 15 joves d'entre 16 a 29 anys que no estudiïn ni treballin. El projecte està coordinat des de l'Oficina Jove amb el suport de la Direcció General de Joventut, l'Ajuntament de Sort,
Eduxarxa, el SOC, els Fons Socials Europeus, entre altres.

El programa Activa't constarà de tres fases. Un assessorament personal on es treballarà els talents i competències dels joves per definir un full de ruta. Després els joves podran escollir entre dues formacions específiques, centrades en el sector turístic o l'agroalimentari. Finalment els joves durant a terme unes estades no remunerades en una empresa, relacionades amb la formació escollida prèviament.

La formació específica del sector turístic està centrada a analitzar els recursos turístics de la comarca i millorar-ne la comunicació, puntualitzant sobretot la comunicació en xarxes socials.

La formació específica agroalimentària tracta la producció de productes carnics i làctics.

Actualment el projecte es troba en una fase pilot; en funció dels resultats que s'obtinguin, el Consell es planteja impulsar futures convocatòries.

El termini d'inscripció al programa finalitzarà el 24 de febrer.

Parlen al vídeo: LLUÍS MIQUEL PÉREZ, COORDINADOR PROJECTE ACTIVA'T

El Pirineu avui