Durant unes setmanes l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu exposa una sèrie de trenta dibuixos dels viatges de l'etnògraf i folKlorista català Ramon Violant i Simorra.

La mostra compta amb 30 exemplars del patrimoni popular que Ramon Viola va plasmar en làmines de paper i que ara el Museu Etnològic de Catalunya està cedint per donar-lo a conèixer i estudia'l.

Ramon Violant va néixer l'any 1903 a Sarroca de Bellera, va emigrar per aprendre l'ofici de sastre. Amb els anys es va anar interessant per la cultura popular, les seves tradicions i festivitats. A partir d'aquí va endinsar-se al món del folKlorisme català creant una de les obres de recull popular més importants de Catalunya.

Amb el suport d'un dibuixant, Ramon es va dedicar a estudiar i plasmar tots els objectes i escenes populars de la major part de Catalunya. Gran part de les obres de l'exposició són fruit del dibuixant Ramon Noé.

L'exposició mostra algunes obres inèdites que Violant va recollir en alguns dels seus estudis. La mostra està disponible fins al 28 de febrer a les instal·lacions de l'Ecomuseu.

Parlen al vídeo: IGNASI ROS, TÈCNIC ECOMUSEU

El Pirineu avui