S'ha celebrat a Tremp la sessió territorial del procés de debat GovernsLocals.cat, la sessió ha reunit una seixantena d'alcaldes, presidents d'entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

La jornada ha posat en comú la situació i necessitats dels diferents municipis, per donar a conèixer les mancances i les competències que estan exercint, per poder adaptar-les a una legislatura que afavoreixi a tots els municipis i tenir la capacitat d'administrar els mateixos serveis.

Segons el Secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, és necessari conèixer les caraterístiques de cada municipi, per adaptar la legislatura i així posar en manifest una simetria del país, que reflecteixi la realitat de les diverses institucions de Catalunya.

Les autoritats del Pirineu han estat participatives i s'han mostrat positives davant el procés i la mostra d'interès per part del govern per matisar la legislatura; també demanen el finançament suficient per poder seguir endavant amb les competències que executen.

La sessió de Tremp és la sisena de set sessions territorials que organitza el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge arreu de Catalunya. El procés finalitzarà el mes de març, amb l'elaboració d'un document que ha de servir com a guia per redefinir les futures lleis dels governs locals.

Parlen al vídeo: JOAQUIM FERRER, SECRETARI ADMINISTRACIONS LOCALS - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA - LUÍS CARLOS MEDINA, VICE-SINDIC DE LA VALL D'ARAN

El Pirineu avui