L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i Repsol firmen un acord de col·laboració per la divulgació del patrimoni geològic dels Pirineus, gràcies a la seva riquesa excepcional per la gran varietat de formacions i jaciments geològics. Actualment està a l'espera de la resolució per saber si formarà part de la xarxa de Geoparcs de la UNESCO.

Les mateixes particularitats d'aquesta zona, en altres llocs del món, han donat lloc a importants jaciments d'hidrocarburs situats al subsòl. Raó per la qual, moltes universitats, empreses i institucions es desplacen al Pirineu per estudiar les singularitats de la zona.

L'acord de col·laboració entre l'ICGC i Repsol vol potenciar els usos formatius i divulgatius de la geologia del territori Pirinenc, a més de potenciar el fons de documentació geològica del Centre de Suport Territorial (CST) de Tremp. També està previst la renovació de l'estació sísmica propera a la plataforma petroliera Casablanca, situada a la costa tarragonina.

El Pirineu avui