Enguany, entre les accions més importants que durà a terme l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, hi ha l'ampliació de l'horari d'obertura del Centre Obert. Fins ara el Centre Obert operava durant els mesos escolars, a partir d'ara s'ampliarà l'obertura també en els mesos d'estiu, per donar més cobertura a les famílies que ho necessiten.

Una altra acció que s'ha plantejat és la implantació del projecte ASA (Alternativa a la Sanció Administrativa) organitzat per Benestar Social i la Xarxa Comarcal d'Infància i Adolescència, amb el suport dels Mossos d'Esquadra. El programa vol donar una segona via d'actuació per a les famílies que no poden fer fron a les multes.

El pla està enfocat als adolescents menors d'edat que han estat multats. El programa ofereix a aquests joves, un programa de tasques a la comunitat que substituiria l'import de la multa, sent el mateix adolescent multat qui es fa càrrec de costejar la sanció.

Una altra àrea que el Consell ha potenciat és la part de Turisme en la que es vol millorar les comunicacions tant via online com offline.

Des del Consell també s'ha firmat un pacte amb l'empresa Ecoembes per minimitzar la generació de residus dels grans productors i apostar per la correcta separació dels envasos. A més de redistribuir els contenidors municipals i renovar els necessaris.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui