Fomentar l'escriptura com a eina d'expressió és l'objectiu de la primera edició dels Tallers Pirinencs d'Escriptura Creativa, els quals començaran a l'Alt Urgell amb un curs formatiu de 20 hores de durada.. Les sessions s’iniciaran el 2 de febrer i tindran lloc cada dijous, de 7 a 9 del vespre, al Centre Cívic L'Escorxador de la Seu d'Urgell.
La iniciativa sorgeix a partir de la constatació de l'existència d'una demanda de formació en creació literària per part de ciutadans de diversos sectors de la població.

Participant en aquest projecte institucions i entitats com ara el Consell Comarcal, l'Ajuntament de la Seu, l'Ajuntament d'Organyà, l'Oficina Jove, el Consorci d'Atenció a les Persones, la Biblioteca Sant Agustí, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Associació Llibre del Pirineu i Òmnium Cultural.
La proposta ha tingut molt bona acollida per part de la població de la Seu i d'Andorra.

Els tallers compten amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
El propòsit és potenciar la tradició literària del Pirineu i incentivar l'aparició de nous valors que vinguin a sumar-se als escriptors ja consolidats, de tal manera que, en el futur, es pugui parlar d'una escola pirinenca de les lletres.

Parlen al vídeo: ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC DE CULTURA

El Pirineu avui