Puigcerdà ha registrat un dels geners més freds i amb més precipitacions dels darrers anys. Concretament, el passat 18 de gener es va arribar als 13,6 graus negatius, la temperatura més freda dels últims 14 anys. La temperatura mitjana ha estat de 2,1 graus positius, mentre que l'any passat va ser de 5,4 graus. Pel que fa a les precipitacions, la capital cerdana ha tingut dos episodis amb intenses nevades que han deixat fins a 58 centímetres de neu acumulats.

Les glaçades i la neu han estat força escasses els últims anys. El gener del 2016 només es va registrar dues enfarinades a Puigcerdà i només 17 mm de precipitacions. Els experts recorden tots els beneficis que comporta el fred a l'hivern.

A Puigcerdà, les dades les recullen l'estació meteorològica dels Poliesportiu, que forma part de l'Agència Estatal del Meteorologia (AEMET), i la del particular Jordi Queralt, col·laborador de la Xarxa d'Observadors Meteorològics de Catalunya.

Parlen al vídeo: JORDI QUERALT, MEMBRE XARXA OBSERVADORS METEOROLÒGICS

El Pirineu avui